Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silme Yayınlanma Tarihi : 20.09.2020 19:11:29 - 1 ay önce
21 izlenme21 okunma 0 yorum0 yorum





 


Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte sosyal medyaya da rağbet artmış durumda. Gün içerisinde neredeyse bakmadan duramadığımız uygulamaları saymaya başlarsak elbette ilk söyleyeceğimiz Facebook uygulaması olurdu. Günümüzde neredeyse her yaştan insanın kullandığını hatırlatmamıza gerek yoktur eminim. Her geçen gün kendini güncel tutan, kurulma hikâyesiyle gençlere yön veren Facebook, 2004'ten bu yana kullanıcı sayısını artırmakta. Peki olur da bir gün bu uygulamayı silmek istersek, nasıl yapacağız? Dilerseniz bu mevzuya açıklık getirelim.


Facebook Uygulamaları Silme


Hesabınızı kullanırken başka diğer uygulamaları kullanabilmek için bazen 'Facebook ile giriş' butonunu kullanıp, Facebook hesabımızdan giriş yaparız. (Örneğin, Instagram hesabınıza Facebook hesabınızdan da giriş yapılabilir, kayıt olabilirsiniz.) Hesabınızı silmeden önce kullandığınız bütün uygulamaları da kaldırmanız da fayda var. Uygulamaları kaldırmak için: Ayarlar/Uygulamalar (Uygulamaların yanında bulunan 'X' butonuna basarak kaldırabilirsiniz.) Ayrıca bu uygulamaları kaldırmadığınız takdirde Facebook hesabınızı silmeniz imkansız olacaktır.


Facebook Hesap Silme


Hesabınızı silmekte kararlı iseniz öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var; eğer kendi kurduğunuz (yönetici olduğunuz) sayfanız veya gruplarınız var ise hesabı silmek ile beraber onlarda silinecektir. Kurduğunuz o sayfa veya grubunuzun kaybolmamasını istiyorsanız, ikinci bir yönetici tayin etmenizde fayda var. Şimdi sıra Facebook hesap silme işleminde. Ayarlar/Genel/Hesabını Dondur (Seçeneklerde direk 'Hesabını Sil' ibaresi yok, dondurma işlemini gerçekleştirdikten sonra 2 hafta gibi bir süre içinde hesabınıza giriş yapmaz iseniz, hesap otomatikman silinecektir.) 


Sonraki sayfada ayrılma nedeninizi ve 'E-posta Alımını Durdurma' butonunu seçerek son aşamaya geçebilirsiniz. (E-posta Alımını Durdurma butonunu aktifleştirdiğiniz takdirde Facebook adına bildirim almayacaksınız.) Son olarak, açılan pencerede Facebook şifreniz ve güvenlik kontrolündeki şifreyi girmeniz yeterli. Tekrardan hatırlatmak isterim ki; hesabınızı 2 hafta boyunca açmamanız gerekiyor. Giriş yaptığınız takdirde dondurma işlemi tekrardan sıfırlanabilir, bahsettiğimiz işlemleri tekrardan yapmak zorunda kalabilirsiniz.


 



Kategoriler :   TEKNOLOJİ Oylama :
Bu makaleye hiç yorum yapılmamış, ilk yorum yapan siz olun!